Wednesday, May 26, 2010

#13 pari ASam bungaKANtan

salam..

mak aku jarang masak pari mase aku kecik2 lu.. x tau kenapa.. mungkin mak n ayah x suke kot.. maybe2..

tp mase blaja dulu.. bile dpt rakan serumah cam 'atult' dan 'ayult' yg suke ikan pari masak asam.. layan jela.. lama2 rase sedap gak yer ikan pari nih.. ikan ni adik-beradik ikan jerung bertulang rawan.. tulang2 die pon kite bole layan makan skali.. krup-krap-krup-krap:)

nostalgia villa omar ali dan plaza rah.. erm.. memang susah nak jumpe housemate cam mereka2 semua- myzot, atult, ekinchen, sharawee, ayult -uwaa!!!rindu korang sumeee..

dulu..konon nak jimatkan duit.. kiteorang share beli lauk2..sekadar seketul ayam kari (cari yg betul2 besar).. sayur sejenis dan pegedil dah cukup utk dikongsi 5-6 org makan..manakala nasi.. masak sendiri kat rumah ajer..

ikut la sape yg beli lauk tu.. yg pentingnya.. kalau mase atult atau ayult beli.. mesti beli pari masak asam pedas.. kalau ekinchen mesti ade pegedil.. myzot plak suke lauk2 kenduri.. aku? aku flexsible.. x kesah.. sume layan.. asalkan halalan toyibba..

so, inilah hasil nye drpd inspirasi memori tuh mYDinNER pari ASAm bunga kantan.. skali dgn terung goreng bodow2:))






“Segala puji bagi Allah Tuhan yang telah memberikan kami makan dan minum,
dan yang menjadikan kami orang Islam.





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...